luni, 9 martie 2015

CONCLUZIILE UNUI ALEGATOR IN CAMPANIE

Urata campanie! Cu atacuri intre candidati, cu ranjete in loc de zambete, cu "iesiri" publice din care transpira venin, dar si neputinta!

Cu parere de rau va spun ca pe zi ce trece imi este tot mai greu sa imi aleg reprezentantii!

Ma intreb si va intreb: Cum veti face echipa odata ajunsi acolo, dragi candidati? Cum veti lucra impreuna fara sa va faceti unii altora infinite reprosuri? Cum veti face ca institutiile statului sa va asculte, cum veti initia dialogul cu reprezentantii lor, daca intre voi nu gasiti numitorul comun al comunicarii?

Lasati in seama alegatorilor vostri intrebarile fara raspuns, si reglarile de conturi, caci doar ei conteaza acum, si numai catre "conturile" lor trebuie sa va orientati toata energia urmatorilor patru ani!

V-ati suparat si v-a nemultumit cand ati fost analizati si etichetati de alegatori, dar nu ati gandit nicio secunda ca pe zi ce trece, cu fiecare comentariu si atac asupra contracandidatilor va veti subtia considerabil sansele personale! Cu fiecare insulta pe care o adresati public, va detonati credibilitatea, ba mai mult, ma determinati sa nu va vreau!

Sunt pe zi ce trece mai dezamagita de prestatia "profesionistilor in comunicare"! Pe zi ce trece imi dau seama ca vreau sa aleg pe cativa dintre voi, nu pentru ca meritati votul meu, ci pentru a va da o lectie majora de responsabilizare! Stiti de ce? Pentru ca odata ce veti ajunge sa ma reprezentati, odata ce veti incepe a va impauna cu reusita voastra in alegeri, va asigur ca voi avea grija sa va urmaresc pas cu pas! Va voi analiza toata activitatea, va voi supraveghea iesirile publice, si voi avea grija ca esecul vostru sa fie la fel de mediatizat ca si reusita! Si veti simti singuri ca esecul lasa urmari in timp mai dure decat reusita! Esecul va va urmari mai aprig decat rezultatele. Uitati-va bine la colegii care au mai fost in aceasta situatie...

Ma asteptam ca in aceasta campanie sa aflu lucruri interesante despre colegii mei candidati. Ma asteptam ca macar acum, sa am ocazia sa ma mandresc cu mediatorii, sa citesc Declaratii nu "de intentie" ci "de rezultat", sa vad nu doar Curriculum vitae cu sens de "istorie a vietii" voastre, ci mai degraba sa regasesc viata prin Curriculum! Sa intrevad viitorul in documentele pe care ni le-ati oferit ca si reprezentative pentru capabilitatea voastra! V-ati definit prin trei documente...unii mai mestesugit, altii deloc! Descrierea competentelor voastre a fost una la nivel teoretic. Practic insa, iesirile in public va dezvaluie perfect caracterul in fata noastra, a tuturor!

Recomandarile cele mai importante sunt reactiile voastre, dragi colegi! Reactiile la intrebarile noastre, raspunsurile pe care le-ati formulat, maturitatea cu care ati luat hotararea de a va depune candidatura (iar asta s-a vazut inclusiv in felul in care ati completat dosarul de candidatura), modul in care ati inteles ce se cere de la voi, felul in care ati ales sa ignorati in loc sa reactionati la provocarile de tot felul, teama de a va asuma ceva din viitorul acestei profesii!

Din pacate, analiza aceasta este una de substanta, pe care nu vreau sa insist... aceasta analiza o vor face colegii mei, in linistea birourilor lor, si ea se va concretiza prin votul lor! Sa nu va mire insa de ce nu veti avea rezultatul asteptat, sau de ce din mii de voturi veti primi cateva zeci cu indulgenta! Atat cat ati oferit, atat veti primi in schimb!

Ati oferit mediocritate in sustineri, ati oferit coalitii imature in loc de putere si individualizare a capacitatii de e reprezenta, ati oferit indoiala prin afirmatii indoielnice, ati oferit neincredere prin neacordarea increderii, si continuati sa oferiti destabilizare in locul echilibrului!

Daca voi doriti sa conduceti aceasta profesie prin amenintari si atacuri si catre noi si catre colegii de campanie, chiar inainte de a ne convinge ca ne meritati increderea, atunci ma intreb cum se va realiza ulterior comunicarea si dialogul!

Prin seria de INTREBARI IN[COMODE], am dorit sa dau un sens elegant acestei campanii, am dorit sa va aduc in prim plan problemele profesiei, am urmarit sa va canalizati energia catre subiecte de interes, pentru a nu ne face partasi la ofensele pe care vi le veti adresa unii altora. In ce masura am reusit, se vede acum, pe moment ce ne apropiem de final. Ceea ce este important ramane acolo, in raspunsurile voastre! Ceea ce este desertaciune se va vedea dupa alegeri!

Un fapt este din ce in ce mai clar pentru mine: trebuie sa am in continuare rabdare sa se apropie sfarsitul campaniei! Astfel, imi ofer posibilitatea de a vota OAMENI si nu CANDIDATI!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu