marți, 9 iunie 2015

SCRISOARE DESCHISA catre Consiliul de Mediere

Stimati colegi, stimati membri ai Consiliului de Mediere,

Inainte de tot ce am a va spune, consider ca este bine sa stiti ca nu ma numar printre cei care v-au votat. Nu intru acum in detalii, ci spun doar atat: motivele pentru care nu v-am votat nu au legatura cu realizarile personale sau profesionale ale fiecaruia dintre voi, nu au legatura nici macar cu atitudinea voastra, ci mai degraba cu ceea ce eu consider ca trebuie sa insemne un om capabil sa relanseze o profesie aflata in declin.
Insa faptul ca nu v-am votat nu inseamna ca nu urmaresc cu maxim interes ceea ce intreprindeti pentru profesie si masurile pe care le luati din pozitiile voastre. Mai mult decat atat, imi permit chiar sa analizez activitatea domniilor voastre, sa apreciez sau sa am puncte de vedere asupra acestei activitati. De ce? Simplu: pentru ca tot ceea ce intreprindeti domniile voastre se reflecta in activitatea mea, tot ceea ce afisati ca proiect de promovare aduce sau nu un aport si imaginii mele, toate initiativele si propunerile de proiecte pe care le demarati contureaza probitatea profesiei mele, tot ceea de afirmati voi in spatiul public se aseaza ca o patina pe eforturile pe care mediatorii le fac in incercarea fiecaruia de a se promova. Dar mai presus de toate, tot ceea ce domniile voastre intreprindeti, se realizeaza in special cu aportul nostru de imagine, financiar si de probitate profesionala.
Atunci cand intreprindeti ceva in numele si pe seama mediatorilor, trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte:

- sunteti reprezentantii alesi ai unei profesii liberale;
- sunteti membri ai unui organism "infiintat in vederea organizarii activitatii de mediere", inainte de orice;
- sunteti reprezentantii unui corp profesional care functioneaza in baza unei legi speciale, si nu oricum;
- prima dintre atributiunile principale ce va revin conform legii este cea de "promovare a activitatii de mediere";
- cea de-a doua responsabilitate a domniilor voastre este aceea de a "reprezenta interesele mediatorilor autorizati in scopul asigurarii calitatii serviciilor din domeniul medierii", si nu in alt scop;
- sunteti responsabili pentru "completarea sau, dupa caz, corelarea legislatiei privind medierea", si nu altceva;
- sunteti membrii unui organism care trebuie sa isi acopere cheltuielile si din taxele celor pe care ii reprezentati prin actiunile voastre;
- cata vreme medierea functioneaza nu doar teoretic, exista sanse ca si mediatorii sa fie interesati de aceasta profesie, iar daca acestia profeseaza, au si incasari.  Profesia exista prin profesionistii ei, nu?
- cata vreme exista mediatori, exista si mediere, exista si CdM!

Mediatorii pot face multe eforturi pentru mediere, dar cu o conditie: sa aiba satisfactie, stimati membri ai CdM!
Mediatorii inteleg prin "a avea satisfactie", a fi respectati, a le fi recunoscute eforturile, a fi apreciati, a fi sustinuti, a fi sprijiniti pentru a se pune in slujba oamenilor, a fi incurajati sa fie aproape de problemele oamenilor, a face toate astea cu maxima responsabilitate, cu maxima implicare, cu toata priceperea lor!
Mediatorii inteleg prin a avea satisfactie, sa practice aceasta profesie cu satisfactie!
Mediatorii sunt persoane cu educatie, cu studii, cu siguranta si echilibru financiar, responsabile pentru CE, CAT, dar mai ales PANA CAND sa faca investitii in aceasta profesie!
Mediatorii vor analiza cu maxima seriozitate daca investitia lor poate fi folosita in proiecte tangentiale profesiei.  Si cand spun investitie, ma refer si la alt gen de investitie decat cea financiara, stimati membri ai CdM! Ma refer la investitia de imagine! La aportul substantial de imagine pe care noi, mediatorii, il aducem odata cu banii in aceasta profesie! Suntem juristi, magistrati, avocati, economisti, manageri, profesori, medici, asistenti sociali, ingineri, scriitori, teologi, filosofi, psihologi, sociologi, suntem tati, mame, pedagogi, artisti, suntem adulti, tineri, mai tineri, mai putin tineri, DAR TOTI AM FACUT O INVESTITIE DE IMAGINE SI INCREDERE IN ACEASTA PROFESIE, investitie pe care nu ati primit-o domniile voastre, ci profesia. Prin urmare, nu va apartine si nu va puteti folosi de ea cum doriti!

Daca noi toti ne vom lua inapoi aceasta INVESTITIE DE IMAGINE SI INCREDERE, va asigur ca fara ea nu veti mai putea beneficia de nicio alta investitie!

Va consider responsabili in mod direct de managementul tuturor investitiilor mele in aceasta profesie!

Multumesc!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu