duminică, 22 martie 2015

I4P Romania - Pregatirea Retelei "Infrastructuri pentru Pace ROMANIA"



Analizand situatia vadit tensionata la nivel de societate, privind la evolutia deopotriva globala si locala a conflictelor, constatand sinergia si acutizarea diversificarii acestora, luand in considerare dinamica accelerata a starilor conflictuale in diferite registre sociale, dar in acelasi timp constatand ca Romania este una dintre putinele tari ale Uniunii Europene care nu are o infrastructura de pace organizata interdisciplinar, Asociatia Ecumenica a Bisericilor – AIDRom in parteneriat cu Peace Action Training and Research Institute of Romania – PATRIR, au initiat proiectul I4P România – Pregatirea Retelei ”Infrastructuri pentru Pace ROMÂNIA”. 

In cadrul acestui proiect, intr-o perioada de 14 luni, un numar de 90 de specialisti in transformarea conflictelor (mediatori, asistenti sociali, absolventi de drept si stiinte politice si administrative) vor beneficia de sesiuni de formare in care se vor dezvolta capacitati de analiza complexa a conflictului, capacitati de elaborare de design al interventiilor, de mediere si transformare a conflictelor prin practici restaurative.

Tot in cadrul proiectului, expertii vor elabora trei ghiduri de bune practici cu privire la trei tipologii de conflict: identitara, participativa, procesuala. 

In acelasi timp, se vor crea premizele ca infrastructura de pace sa coopereze si cu structurile autoritatilor locale si centrale. Pentru aceasta, se va elabora un White Paper pe tema Infrastructurii de Pace si a Practicilor Restaurative de Transformare a Conflictelor si de Reconstructie Sociala. 

Se vor organiza dezbateri si intalniri de lucru cu reprezentanti ai autoritatilor publice in jurisdictia carora se afla puterea de a genera noi elemente de legislatie in politicile publice, cu precadere cele din zona de resort a Ministerelor de Externe, Justitie, Aparare, Administratie si Interne, Educatie, etc.

Reteaua I4P Romania va fi rezultatul final la care sunt preconizate sa participe minim 15 organizatii nonguvernamentale din Romania, structura care va valorifica mai departe toate realizarile proiectului si va gestiona expertiza celor 90 de specialisti pregatiti in proiect.


ECHIPA  "I4P ROMANIA"

Mihail Brinzea - Manager Proiect

Andra Tanase - Manager Proiect

Ema Seclaman - Expert Formator

Bianca Cseke - Expert Formator

Otilia Fogorasi - Coordonator Formare si Retele

Katy Radford - Consultant Extern

Daniela V. Ștefănescu - Expert Elaborare Ghid de Bune Practici

Mirela Andrei - Asistent Proiect


Dobrica Liliana - Asistent Proiect

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu