luni, 1 iulie 2013

2 iulie 2013

Buna dimineata!
Astazi, 2 iulie 2013, o noua zi, frumoasa si senina, pentru unii dintre colegii mei va fi una obisnuita, cu rutina binecunoscuta...pentru altii va fi o zi de revolta si protest...
Pentru mine va fi o zi de multumire si apreciere, de introspectie si autorecunoastere.
Astazi voi avea ganduri de recunostinta si gratitudine! Aceasta va fi forma de manifestare pe care am hotarat sa o afisez fata de Mediere, fata de colegii mei mediatori! Iar in ceea ce priveste evenimentele din ultimele zile, toate se intampla cu un sens, despre care insa, nu voi face acum referire.
Astazi voi transmite felicitari si incurajari tuturor colegilor mei din celelalte profesii care au inteles necesitatea informarii populatie cu privire la Mediere si avantajele acesteia! Indemnul si recomandarea mea catre acestia este urmatoarea: avand in vedere ca procedura medierii este una reglementata, ca sunt dispozitii legale referitoare la aceasta, ca sunt anumite principii ce trebuie respectate, tot ceea ce va ramane de facut, dragi colegi in ale informarii, este sa urmati aceste prevederi continute in Legea 192/2006 cu toate modificarile ulterioare!
Cine altcineva cunoaste interpretarea, puterea si necesitatea respectarii cadrului legal mai bine decat distinsii colegi judecatori, procurori, avocati, notari, consilieri juridici?!
Daca nici domniile voastre nu stiu ce insemnatate si urmari poate avea punerea in aplicare a unor prevederi legale, sau nepunerea in aplicare si nerespectarea lor, atunci cine poate sti mai bine?
Care dintre celelalte categorii profesionale poate fi mai in masura sa aduca in fata cetateanului o lege si o procedura venita in sprijinul acestuia? Nu ma indoiesc de faptul ca fiecare dintre colegii mai sus amintiti urmareste binele si bunastarea justitiabilului, fiecare dintre cei amintiti sta in slujba acestuia!
Deci, astazi vom ridica gand de multumire distinsilor magistrati, avocati, notari, juristi, pentru ca au inteles sa dea o mana de ajutor Medierii prin implicarea domniilor lor in efectuarea cu maxima responsabilitate si interes a procedurii de informare a cetateanului in legatura cu Medierea si avantajele acesteia!
Mult succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu